En tickande bomb

En bok om skolsegregation

Mohammed blir inlåst på ungdomshem vid 14 års ålder. Adam bor trångt och är trött i skolan. När Fatima sitter och tittar på TV skjuter någon in i familjens kök och hon tvingas byta skola. En hög andel av eleverna i särskilt utsatta områden lämnar grundskolan utan fullständiga betyg varje år. Politiker pratar om hårdare straff och fler poliser medan vi som arbetar i skolan vet att den långsiktiga lösningen är en lyckad skolgång. Vad beror skolsegregationen på, hur tar den sig i uttryck och vad kan vi göra åt den? Om det handlar boken.

När vi delar ut böcker till elever reagerar en elev på följande sätt:

”Tack, det här är den första boken jag äger. Jag ska läsa den varje dag”
– Elev i årskurs 1.

Köpa boken

Boken finns att beställa på http://www.bod.se eller i alla nätbokhandlar.

Föreläsning

Jag föreläser om skolsegregation.
Ring mig på 073-9827899
Mail: rektor_linnea@hotmail.com

Journalister och media

Jag pratar gärna om skolsegregation och skolans styrning.
Ni når mig lättast på 073-9827899.